Sentinte

81991100

Reclame

3 răspunsuri la Sentinte

 1. Duicu George zice:

  Buna ziua, sunt din Harman- Brasov; am deschis o actiune impotriva celor de la VBR in august 2014 si am primit primul termen de judecata in 13.03.2015. Neavand bani destui sa angajez un avocat si nestiind pana acum recent de blogul dvs. si de procesele colective m-am vazut nevoit sa actionez singur dand in judecata VBR pt. eliminarea comis. de risc; as avea mare nevoie de cateva sentinte irevocabile cu care sa ma prezint in instanta si daca cineva poate sa-mi spuna unde as putea gasi reclamele mincinoase din per.2006-2007 prin care VBR a amagit si atras multi clientii sa ia creditele toxice in CHF.Multumesc mult. Adresa mea de e-mail este: geoduicu@yahoo.com.

 2. Admin zice:

  Chiar aici pe acest blog gasiti sentinte irevocabile. Vedeti sus-drepta la rubrica „Sentinte”.
  Poate va ajuta decizia CNA prin care VB a fost amendata pt reclama mincinoasa.
  http://www.cna.ro/Decizia-nr-368-din-15-05-2008.html

  Întrunit în şedinţă publică în ziua de 15 mai 2008, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat raportul întocmit de Direcţia Monitorizare privind difuzarea de către postul de televiziune OTV a spotului publicitar pentru creditele imobiliare, în franci elveţieni, oferite de VOLKSBANK.

  În urma analizării raportului de monitorizare, membrii Consiliului au constatat că spotul nu respectă dispoziţiile privind informarea corectă a publicului prevăzute de art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi nici dispoziţiile legale referitoare la regimul difuzării publicităţii dispuse de art. 114 alin. (1) lit. c) din Decizia C.N.A. nr. 187/2006 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, modificată.

  Potrivit dispoziţiilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului, toţi radiodifuzorii au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.

  Conform prevederilor art. 114 alin. (1) lit. c) din Codul audiovizualului, informaţiile prezentate în spoturi publicitare sau în emisiuni de teleshopping nu trebuie să inducă în eroare publicul, direct ori prin omisiune, în privinţa preţului sau a tarifelor; acestea vor fi prezentate integral, incluzând taxa pe valoarea adăugată şi toate taxele suplimentare;

  În fapt, în ziua de 13 mai 2008, postul de televiziune OTV a difuzat un spot publicitar pentru credite imobiliare, în franci elveţieni, oferite de VOLKSBANK, cu următorul conţinut verbal:

  „Iuhuuuu!!!
  Credite imobiliare în franci elveţieni!
  Dobândă, 3,99 la sută pe an!
  Uauuu!!!
  Promoţie până la data de întâi iunie.
  Detalii pe volksbank.ro”.

  Pe ecran au fost afişate informaţii cu privire la:

  sigla băncii Volksbank şi adresa http://www.volsbank.ro;
  PROMOŢIE !
  credite imobiliare în franci elveţieni;
  3,99 % dobândă pe an.

  Analizând conţinutul spotului menţionat, membrii Consiliului au constatat că acesta cuprinde doar informaţia privind dobânda anuală aplicată creditului, în franci elveţieni, respectiv 3,99 % pe an, fără a se face şi menţiunea cu privire la dobânda anuală efectivă (DAE – costul total al creditului la consumator, exprimat în procent anual din valoarea creditului total acordat).

  Or, potrivit dispoziţiilor legale, toţi radiodifuzorii au obligaţia să asigure o informare obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor, iar informaţiile prezentate în spoturile publicitare trebuie să fie complete şi corecte, în privinţa preţurilor sau a tarifelor; acestea vor fi prezentate integral, incluzând, pe lângă taxa pe valoare adăugată, şi toate taxele suplimentare, astfel încât interesele financiare ale publicului să nu fie afectate.

  Pentru aceste considerente, în temeiul şi cu respectarea prevederilor art. 15 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul Naţional al Audiovizualului dispune intrarea de îndată în legalitate în privinţa spotului publicitar pentru credite imobiliare, în franci elveţieni, oferite de VOLKSBANK, spot transmis de postul de televiziune OTV, în sensul ca acesta să fie difuzat cu respectarea tuturor regulilor privind regimul publicităţii, precum şi a unei informări corecte a publicului.

 3. Duicu George zice:

  Multumesc frumos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s