BNR răspunde clienţilor păgubiţi de bănci. Ce le-a transmis Isărescu

29 mar 2012, 17:09 | Mihai Baniţă | ECONOMICA.net

Întrebat cum comentează avalanşa de sentinţe împotriva băncilor şi ce poate face BNR în această privinţă, guvernatorul Mugur Isărescu a spus că intervenţiile instituţiei pot fi cel mult verbale. Şi a promis o conferinţă de presă pe această temă

Comenteaza Guvernatorul BNR Mugur Isărescu

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu

„Cred că BNR a făcut destul de multe lucruri din prisma educaţiei financiare. Contractele poartă semnătura nu numai a creditorului, dar şi a debitorului. Faptul că ele sunt modificate în instanţe este o problemă judiciară, o problema a  instanţelor, nu a BNR. Intervenţia bancii centrale, cea dincolo de aspectele trecute in legile bancare, problemele prudentiale, alte instrumente pot fi cel mult cele verbale”, a răspuns Mugur Isărescu la întrebarea jurnalistului ECONOMICA.NET pe tema proceselor pierdute de bănci.

Isărescu a spus că în 10-14 zile, BNR va organiza o conferinţă pe această temă.

Din ce în ce mai mulţi clienţi ai băncilor câştigă în instanţă procese intentate instituţiilor de credit pe tema unor clauze contractuale din contractele de credit în derulare, pe care instanţele le consideră abusive. ECONOMICA.NET derulează în prezent o campanie de informare legată de aceste procese.

Clienţii băncilor s-au organizat în grupuri şi au cerut tot mai insistent o poziţie a băncii centrale în chestiune. Chiar acum două zile, avocatul Gheorghe Piperea, cel care a reprezentat un grup de clienţi într-un proces colectiv cu o bancă, a cerut public BNR să intervină.”Cred că este momentul ca BNR să ia măsurile ce se impun, pentru că nu mai este deloc timp, ba mai mult, hotărârile judecătoreşti sunt clare şi în marea lor majoritate sunt în defavoarea băncilor. Ar trebui să oblige băncile să elimine toate aceste clauze abuzive din contract în aşa fel încât să nu mai fie oamenii nevoiţi să dea în judecată băncile, iar băncile să cheltuiască bani cu PR-ul şi cu avocaţii”, a spus Piperea la România TV.

Sursa: economica.rtv.net

Reclame

2 răspunsuri la BNR răspunde clienţilor păgubiţi de bănci. Ce le-a transmis Isărescu

  1. nea pandele zice:

    rusine bnr

  2. Denis zice:

    Uita sa spuna de ce autorizeaza ilegalitatile comise de banci? Mi-e scarba de un astfel de om care se face ca totul este minunat uitand ca are parghii destule sa faca bancile sa respecte macar dobanda de referinta. Daca ar fi sa spun ceea ce gandesc despre Isarescu mi-ar fi rusine si mie sa citesc. Sa nu uite ca nu suntem o tara de imbecili care am luat credite cu buletinul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s