Haideți la MITING!

25 Ianuarie – Piata Constitutiei – orele 12-16
HAI SUS!
GRUPUL CLIENTILOR CU CREDITE IN CHF organizeaza un miting de protest prin care sustine solicitarea conversiei creditelor in valuta (CHF, EUR, USD) in lei.
RECOMANDĂRI ȘI OBLIGAȚII ALE PARTICIPANȚILOR
IN CADRUL MITINGULUI DE PROTEST DIN 25 IANUARIE 2015
Reprezentanții Grupului Clienților cu Credite în CHF propunem ca mitingul organizat duminică, 25 ianuarie 2015, în Piața Constituției, între orele 12.00 – 16.00, să se desfășoare conform prevederilor legale privitoare la adunările publice.
De asemenea, ne dorim să demonstrăm calitatea umană de excepție a membrilor Grupului și nivelul ridicat de educație. Facem apel, astfel, la folosirea unui limbaj civilizat și a unui comportament pașnic!
În acest sens, găsiți mai jos o listă cu recomandările noastre pentru desfășurare. Persoanele care nu vor ține cont de ele își asumă responsabilitatea în fata legii pentru faptele și comportamentul lor.
–––––––––––––––
LOCAȚIA
–––––––––––––––
– Mitingul se desfășoară în perimetrul delimitat al parcării publice din Piața Constituției. Traficul rutier nu va fi restricționat și NU TREBUIE PERTURBAT.
– Accesul la locație se face DOAR pe la trecerile de pietoni și prin zonele pietenoale dinspre Institutul Național de Statistică și cele dinspre Bulevardul Unirii.
– NU aveți voie să parcați autoturisme în perimetrul alocat mitingului propriu-zis. Parcarea este permisă DOAR în spațiile legal amenajate din zonele adiacente.
–––––––––––––––
CURĂȚENIA
–––––––––––––––
– Toți participanții se obligă să păstreze ordinea și curățenia în perimetrul alocat mitingului. Vor exista toalete publice și, pentru gunoi, vă rugăm să folosiți coșurile de gunoi stradale.
––––––––––––––––––––
COMPORTAMENTUL MANIFESTANȚILOR
––––––––––––––––––––
– Participanții se obligă să respecte legile de circulație și de menținere a ordinii publice.
– Este obligatorie respectarea prezentelor recomandări, precum și a indicațiilor oferite la fața locului de către organele responsabile cu menținerea ordinii publice, precum si a celor oferite de reprezentanții organizatorilor, care vor purta un semn distinctiv.
– Este interzisa participarea persoanelor care au asupra lor, la vedere sau ascunse, bauturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.
– Este interzisă participarea în stare de ebrietate sau sub influența consumului de droguri.
– Este interzisă distribuția de băuturi alcoolice sau droguri.
– Este interzisă utilizarea de cuvinte injurioase sau calomnioase – atât la adresa manifestanților, cât și la adresa altor persoane care nu sunt prezente la eveniment.
– Orice gest violent, recalcitrant sau de instigare la acțiuni violente ori ilegale va fi sancționat imediat de catre reprezentantii institutiilor de mentinere a pazei si ordinii publice, conform legilor în vigoare.
– Participanții care inițiază acțiuni în alte locații sau pentru un alt subiect/ obiectiv în afară de cel declarat de către organizator, își asumă responsabilitatea faptelor și vor suporta consecințele legale.
– RECOMANDAM PUTERNIC tututor participanților să anunțe coordonatorii din partea organizatorilor și agenții de ordine dacă depisteaza persoane turbulente, agitatoare sau sub influența alcoolului.
––––––––––––––––––––
LOZINCI, PANCARDE SI MESAJE
––––––––––––––––––––
– Noi, organzatorii, vom pune la dispoziția manifestanților un număr limitat de bannere și pancarde. Participantii pot prelua mesajele de protest din sectiune Files a grupului, documentul intitulat ”Sloganuri”si le pot printa/imprima scrie pe orice suport ( panza/carton/hartie ) pentru a fi utilizate in cadrul mitingului.
– Participanții care folosesc alte mesaje în afara celor recomandate de organizatori, o fac pe propria răspundere și își asumă conștient consecințele.
––––––––––––––––––––
OBLIGATII PARTICIPANTI CF. LEGII
––––––––––––––––––––
Vă reamintim tuturor responsabilitățile pe care le aveți în calitate de participant la adunarea noastră publică, asa cum apar ele in Art. 13 și Art. 14 din legea nr. 60/1991 privind organizarea si adunarea în spații publice:
”ART. 13
Participantii la adunarile publice sunt obligati:
a) sa respecte recomandarile facute de organizatorii adunarilor publice, imputernicitii acestora sau organele de ordine;
b) sa se abtina de la actiuni de natura a impiedica desfasurarea normala a adunarilor publice si sa nu incite la asemenea actiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;
c) sa nu introduca sau sa posede, in timpul adunarilor publice, la vedere sau ascunse, obiecte de natura celor prevazute in art. 12 lit. g);
d) sa paraseasca imediat adunarile publice sau locul unde acestea se desfasoara, cind au fost somati de catre organizatori, imputernicitii acestora sau organele de politie;
e) sa nu participe la adunari publice in stare de ebrietate, sa nu consume si sa nu distribuie bauturi alcoolice sau droguri.
ART. 14
Este interzis ca persoane sau grupuri de persoane care nu au legatura cu adunarile publice organizate sa se infiltreze in rindul demonstrantilor, cu scopul de a tulbura normala desfasurare a acestora.”
Reclame
Acest articol a fost publicat în Media. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s