Asociatia PARKLETOS – Cine? De ce? Unde? Cand? Cum?

Asociatia PARAKLETOS s-a nascut din dorinta clientilor bancari de a avea o forma de organizare juridica care sa le reprezinte drepturile atunci cand situatia o cere.

In 2010 am fost tolerati in Parlament. Nu aveam drepturi legale si totusi am reusit sa aducem cateva modificari importante Ordonantei 50/2010. Din pacate, OUG50 in cea mai mare parte nu ni s-a aplicat si noua, clientilor cu credite in vigoare. Cu toate acestea, NE-AM BUCURAT pentru faptul ca cei care vor veni dupa noi vor benefica de niste contracte de credit curate si echilibrate.

De trei ani si jumatate ne luptam pentru a dovedi lumii intregi ca avem dreptate. In 2010 eram priviti ca o ciudatenie. Sa te pui cu sistemul bancar parea o utopie! In acesti ani clientii bancari au castigat mii de procese si cu toate acestea, clauzele abuzive inca exista in contracte pentru ca o sentinta este opozabila doar partilor implicate.

La sfarsitul anului trecut, dupa multe amanari, au intrat in vigoare articolele 12 si 13 din Legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori. Apeland la aceste articole, un proces pe clauze abuzive castigat poate fi opozabil tuturor celor care au acele clauze in contracte.

Tot la sfarsitul anului trecut a capatat legalitate si grupul nostru de clienti. Patru clienti alaturi de domnul avocat Gheorghe Piperea, care ne-a facut onoarea de a ne fi alaturi pana la capat, au infiintat aceasta asociatie. Astazi, avem drepturi legale. Dreptul de a fi in Parlament la masa discutiilor, dreptul de a depune amendamente, dreptul de a deschide procese de tipul class action etc.

Pe termen scurt ne propunem sa formulam interventii accesorii in dosarele declansate deja de ANPC (11 la numar, dupa declaratiile oficiale ale institutiei).

E timpul ca bancile sa ne trateze ca pe un partener egal, cu respectul cuvenit, e timpul ca relatia dintre noi sa devina de tipul win-win.

Pe termen mediu si lung ne propunem sa construim o retea de minim 10 filiale si o comunitate de minim 3.000 de membri aderenti, pentru a putea organiza in nume propriu actiuni de protectie a drepturilor si intereselor consumatorilor. Intentionam sa reglementam situatia din toate contractele incheiate de consumatori cu profesionistii, de telefonie, internet, utilitati, banci etc.

Ne dorim diminuarea abuzurilor de putere economica si vom face toate eforturile pentru a atinge acest obiectiv.

Apelam astazi la dumneavoastra, clienti bancari si nu numai. E timpul sa mai facem un mic efort si sa aratam lumii inca o data ca si romanii pot fi uniti.

Pentru a demara un proces de acest tip in instanta si pentru a indeplini conditiile legale, asociatia are nevoie de un minim de 3.000 de aderenti si minim 10 filiale in 10 judete. Avem nevoie de SPRIJINUL DUMNEAVOSTRA. Stim ca se poate! Am dovedit de mai multe ori ca IMPREUNA suntem PUTERNICI. Totul e sa ne dorim suficient de mult sa ne fie bine.
Parakletos inseamna cel ce iti sta alaturi, consolatorul. In limbajul Vechiului Testament avea si sensul de inger al dreptatii. Ca sa va putem veni in sprijin trebuie ca dvs. sa veniti alaturi de noi, in asociatie.

Aderentii Parakletos pot fi de doua feluri: cotizanti sau necotizanti. Pentru acest demers este suficient sa veniti alaturi de noi in calitate de membri NEcotizanti. Nu implica nici un efort financiar din partea dvs.

Aderentii pot fi fi si mamele, tatii, bunicii, fratii sau copiii nostri. Singura conditie este sa aiba varsta peste 18ani.

CE TREBUIE SA FACETI:

1) Descarcati cererea de adeziune : Adeziune_Parakletos

2) Completati si semnati Cererea de adeziune, cu mentiunea ca sunt obligatorii campurile marcate cu *. Anexati Cererii de adeziune o copie de pe cartea/buletinul de identitate. Cererea poate fi completata atat in format .doc, cat si dupa printare. In ambele cazuri trebuie semnata olograf.

3) Expediati Cererea de adeziune in original si copia cartii de identitate prin intermediul Postei Romane, prin curierat rapid sau o puteti depune direct la sediul Asociatiei Parakletos, Splaiul Unirii nr.223, et.3, sector 3, cod postal 030136, Bucuresti.  Adeziunile trebuie trimise prin posta pentru a proba in instanta originalitatea acestora. Pentru a monitoriza adeziunile (exista posibilitatea de a se pierde pe drum) va rugam sa trimiteti o copie a adeziunii si pe e-mailul asociatiei: asociatia.parakletos@yahoo.com. Adeziunile primite doar pe e-mail nu vor fi considerate valide.

4) Adeziunile trimise exclusiv prin fax, e-mail sau prin orice mijloc de comunicare cu exceptia celor mentionate la pct.3 nu vor fi admise.

Va multumim anticipat si speram ca veti intelege cat de importanta este participarea dvs. in acest proiect.

Va asteptam alaturi de noi!

Hotarare Judecatoreasca Parakletos      Act Constitutiv Parakletos         Statut Parakletos

Hotarare AG 1 din 13.02.2014

Reclame
Acest articol a fost publicat în Media și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Asociatia PARKLETOS – Cine? De ce? Unde? Cand? Cum?

 1. Mircea Radoi zice:

  Daca aveti nevoie de suport la Iasi, va stau la dispozitie.
  Mircea Radoi
  mircearadoi1975@yahoo.ro

 2. Traian zice:

  Buna ziua,

  In Cluj Napoca aveti un reprezentant?

 3. Dan zice:

  Buna ziua!! Pentru zona Vrancea avetu un reprezentant?

 4. Dumitru zice:

  La Constanta exista filiala?

 5. Iuga Laurentiu zice:

  Nu se poate trimite in forma scanata pe e-mail copia dupa C.I. si formularul completat?

  • Admin zice:

   Nu se pot trimite adeziuni doar scanate. Avem nevoie de acestea si in original deoarece unul dintre obiectivele asociatiei este deschiderea de actiuni in justitie conform art.6 lit. c si d din Statutul asociatiei.
   https://asociatiaparakletos.files.wordpress.com/2014/03/statut-parakletos.pdf
   Aceste procese vor fi deschise in baza noilor articole 12 si 13 din legea 193 intrate in vigoare in oct.2013. Sentinta din aceste procese , gratie celor 2 articole, va fi cu efecte erga omnes adica se va aplica tuturor contractelor de acelasi tip care contin clauzele abuzive castigate in proces. De exemplu, daca deschidem un proces contra VB pentru eliminarea CR si castigam, vom obtine eliminarea comisionul de risc din toate contractele Volksbank. Dar ca sa putem face acest lucru trebuie sa avem minim 3000 de membri si 10 filiale. Aceasta este conditia impusa de legislatie.
   Bancile pot contesta in instanta numarul sau veridicitatea membrilor pentru a impiedica bunul mers al proceselor. De aceea trebuie sa avem pregatite adeziunile in original. Nu dorim sa pierdem pe procedura inainte de a ajunge la fond.
   In ceea ce priveste datele personale, pentru ca s-a mai ridicat problema, asociatia are dreptul de a le prelucra in scopul si pentru indeplinirea obiectivelor sale. Acestea NU vor fi folosite in alte scopuri care nu au legatura cu scopul si obiectivele asociatiei.
   https://asociatiaparakletos.files.wordpress.com/2015/01/raspuns-anspdcp-24-06-2014.pdf
   Va multumim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s