Another Breaking News: Ca urmare a inceperii procedurii executarii silite impotriva Volksbank S.A. de catre clientii care au obtinut castig de cauza (sau clauza) in procesele colective, activitatea Volksbank s-a suspendat pentru o saptamana, incepand de azi, 1 Aprilie.

images

In aceasta dupa-amiaza, imediat ce au primit somatia facuta prin executor judecatoresc prin care i s-a adus la cunostinta bancii creditoare ca a devenit banca debitoare, datorand o suma importanta de bani reprezentand valoarea comisionului de risc incasat abuziv, comisionul de rezerva minima obligatorie si etc, directoratul Volksbank Romania S.A. s-a intrunit in sedinta de urgenta, cooptand ad-hoc un reprezentant BNR (simpaticul atoatestiitor futurolog domn A. Vasilescu) si pe presedintele ARB (bine- intentionatul domn Gratian Ghetea). Dupa 10 minute de deliberari amanuntite conducerea VB Romania S.A.  a decis, printr-un comunicat scos pe sub usa, suspendarea pentru o saptamana a activitatii operationale. Sedinta continua si la aceasta ora. (ora 15:00, ora Bucurestiului)

Clientii bancii au fost, insa, instiintati ca pot folosi ATM-urile cat doresc, oricum sunt nealimentate.

volksbank-400x250

Update 17:00 (ora Bucurestiului): La sfarsitul zilei bancare salariatii, in proportie de 66,66% au primit preavize pentru desfacerea contractelor individuale de munca. Totodata au primit o instiintare la care nu trebuie sa raspunda, deoarece isi face oricum efect prin acceptarea tacita a conditiilor generale si a conditiilor speciale de afaceri ale Volksbank Romania S.A. . Sunt instiintati cu privire la faptul ca, creditele luate in conditii preferentiale au fost transformate in credite luate in conditii obisnuite, totodata inmanadu-li-se cate un scadentar – istoric  al creditului din care pot vedea cum comisionul de risk (0% la inceputul contractului) creste uimitor la 100%, transformandu-se la nivelul anului 2010 in comision de administrare, iar pentru perioada curenta este denumit abscons “comision lunar”.  Aplicabil la soldul creditului. Conditiile conventiilor raman neschimbate, inclusiv dobanda fixo-variabila care va urma cursul EURIBOR 3M/ LIBOR 3M/ROBOR 3M (mai des nu se poate).

someri

Update 18:00 (ora Austriei): Sedinta de urgenta a directoratului VB S.A. s-a terminat cu emiterea unui nou comunicat pus pe facebook, prin care clientilor creditori ai bancii li s-a facut propunerea de a-si converti creantele asupra bancii in actiuni fara valoare si fara drept la participarea la profit ci numai la acoperirea pierderilor bancii (170 de milioane de euro in anul 2012, dupa cum arata rezultatele financiare publicate saptamana trecuta  http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/volksbank-a-avut-pierderi-de-170-mil-euro-anul-trecut-10698306).

Update ora 18:30 (ora Bucurestiului). BNR a anuntat ca VB Romania S.A. a cerut insolventa. S-a facut o propunere de numire de lichidator judiciar in persoana d-lui avocat Gheorghe Piperea, insa acesta a refuzat delicat propunerea, spunand ca nu stie daca in acest dosar poate face contract de asistenta juridica  in care sa stipuleze un comision de succes sau un comision de risc. Totodata, domnul avocat a subliniat ca este in incompatibilitate, deoarece a fost angajat de salariatii disponibilizati pentru a ataca in instanta dosarele de credit care sunt impanate cu clauze abuzive.

Update ora 19:0 (ora Bruxelului).  Actionarii VB Romania S.A., la iesirea din Clubul Lombard, dupa o cina copioasa, platita prin alinerea  conditiilor de credit in cateva tari, au declarat cu emfaza cu privire la propunerea facuta clientilor – creditori de a deveni actionari minoritari: “Or sa accepte! E o propunere facuta in interesul tuturor. De ce sa nu accepte?!  INCREDEREA NE UNESTE!

La aceasta ora clientii uluiti inca studiaza oferta bancii.

De la tastatura a transmis

Share, agent fara descoperit de cont in serviciul agentiei de stiri NewsShare, afiliata MEDIAEAX, membru PNCVB.

 Acest mesaj este un pamflet si va fi tratat ca atare!

Just for 1st of April

Reclame
Acest articol a fost publicat în Media. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Another Breaking News: Ca urmare a inceperii procedurii executarii silite impotriva Volksbank S.A. de catre clientii care au obtinut castig de cauza (sau clauza) in procesele colective, activitatea Volksbank s-a suspendat pentru o saptamana, incepand de azi, 1 Aprilie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s