Sistemul informatic Volksbank & politele de asigurare

Se intampla in ultima perioada de timp ca banca sa traga din conturile clientilor, fara acordul acestora, sume de bani reprezentand c/v polita de asigurare pentru bunurile ipotecate in favoarea bancii.

Haideti sa vedem daca este in regula acest lucru si cand ar trebui sa se intample aceasta.

Conform Sectiunii 7, art.7.1, lit.e din contractele de credit banca are dreptul de a debita conturile imprumutatului cu sumele reprezentand prime de asigurare doar in situatia in care clientul nu-si onoreaza obligatia de a incheia singur polita de asigurare, de a achita c/v acesteia si de a transmite bancii polita de asigurare si dovada platii.

Asadar, conform contractului de credit si a drepturilor si obligatiilor izvorate din acesta, banca  are dreptul sa retina sume de bani din conturile imprumutatilor reprezentand prime de asigurare DOAR in situatia in care imprumutatii nu si-au onorat obligatiile contractuale, respectiv nu si-au incheiat si platit politele de asigurare si nu le-au transmis bancii in timp util.

Va atragem atentia acestui aspect deoarece in ultimul an s-a intamplat de foarte multe ori ca banca sa debiteze conturile clientilor, adica sa traga in mod nejustificat din conturi sume de bani reprezentand polite de asigurare.

Ca de obicei, cel mai frecvent si la indemana raspuns primit pe post de scuza este: Sistemul e de vina!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Media și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sistemul informatic Volksbank & politele de asigurare

  1. arakelian zice:

    apropos de sistem, am cerut pe meil bancii un extras de cont pe ultimile lungi. Ca raspuns, le-am scris sa intreb: ce e cu retragerea polita de 7.7 lei, de ce a aparut in decembrie cand eu am asigurare platita anticipat la asiguratorul meu, si de ce se opereaza unilateral decizii de genul asta.
    Mai ales ca din cauza asta am ramas fara suma integrala pt rata.
    Au spus ca investigheaza.

  2. clientivb zice:

    E o problema generala la nivel national. Asta se intampla NU din vina sistemului ci din vina incompetentei angajatilor bancari care NU inregistreaza in sistem politele de asigurare predate de clienti. Trebuie sa iti restituie sumele retinute si traga din acesti bani si diferenta de rata care acum apare neachitata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s