Sistemul informatic Volksbank & rambursarile anticipate

Odata cu aparitia OUG50, conform art.66 aplicabil TUTUROR consumatorilor,  „consumatorul are dreptul, in orice moment, sa se libereze in tot sau in parte de obligatiile sale care decurg dintr-un contract de credit„. Cu alte cuvinte, nu mai exista restrictii privitoare la suma rambursata anticipat si totodata nu mai exista o data de rambursare impusa.

Este important de retinut ca orice banca care impune o suma minima sau o data anume in cazul rambursarilor anticipate, incalca legea.

Se pare insa ca aceasta modificare a prins mai multe dintre banci nepregatite. Una dintre acestea este „prietena” noastra Volksbank al carei sistem informatic  NU STIE … la 2 ani de la aparitia OUG50 … sa furnizeze scadentare corecte in urma rambursarilor anticipate efectuate in zile care sunt diferite de datele de scadenta.

Recomandarea si rugamintea noastra este sa incercati sa rambursati anticipat DOAR in zilele de scadenta, altfel, riscati pe langa pierderea unor sume modice de bani si multi, multi nervi.

Daca insistati pe ideea rambursarii intre datele de scadenta, inarmati-va cu multa rabdare, timp si o mica rezerva de bani….pentru ca dureaza pana va recuperati sumele retinute intr-un mod incorect de catre banca.

Desi problema este cunoscuta la nivelul conducerii bancii, aceasta nu a catadicsit sa remedieze problema si continua sa incaseze cu buna stiinta sume necuvenite de la cei mai putin informati sau mai putin priceputi in calcule financiare.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Media. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Sistemul informatic Volksbank & rambursarile anticipate

  1. Dana zice:

    daca Bancile nu s-au obosit sa isi actualizeze aplicatiile astfel incat rambursarile anticipate sa se faca sub litera legii, va anunt ca OPC-ul a actionat in instanta banca la care am eu credit (Volksbank) intocmai pentru aceste neregularitati. poate ca asa invata si ei sa se conformeze legislatiei tarii si nu sa faca orice pentru profit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s