CÂTE VICTIME…?

pncxmas2010_213Cate victime sunt necesare pentru ca o institutie sa isi recunoasca crimele si sa repare raul?

Banca VOLKSBANK, o banca pentru care am avut stima si in care am avut incredere acum 4 ani, este o criminala. Imi justific cele spuse prin urmatoarele:

1. Furtul se considera CRIMA. Atata vreme cat ti se spune ca ai probleme de calculare a ratei, recunosti la cativa clienti, dar continui ca celorlalti sa le sustragi lunar cativa franci in plus fata de formula agreata de parti…asta nu mai este greseala…este FURT
2. Minciuna este CRIMA. Atata vreme cat mi-ai precizat ca am un comision ILEGAL de o anumita valoare, si -mai mult decat atat- imi iei alta valoare jucandu-te cu cuvintele – spunandu-mi una si dandu-mi alta – ASTA ESTE MINCIUNA!
3. Aceeasi minciuna este si aceea cand te joci cu natura dobanzii: la fel te joci si acum, VOLKSBANK! – spui ca dai dobanda fixa…si dupa aceea anunti ca este variabila – TOT MINCIUNA!
4. Chemi la tine oamenii si spui ca oferi celor care au probleme restructurare… si ii „ajuti” cerand, dupa ce au semnat, MINTIND asupra clauzelor si ABUZAND de pozitia lor de necunoscatori, RATA MARITA si DOBANDA MARITA!
5. CRIMA este si atunci cand un om moare pentru ca tu i-ai intors spatele si l-ai executat fara sa ii oferi solutii CU ADEVARAT VIABILE…

Ceea ce s-a intamplat cu colegul nostru EMANUEL care s-a sinucis pentru ca BANCA nu i-a dat deloc de ales… este o CRIMA care cade aproape exclusiv in sarcina BANCII! Pentru ca BANCA a profanat cuvinte ca „incredere”, „ajutor”, „pentru oameni”… pentru ca VOLKSBANK a ocolit cu buna stiinta aplicarea unor reglemntari interne si internationale sabotand cu adevarat viata a mii de romani…

Nu pot sa ma abtin si sa nu strig CRIMINALI catre factorii de decizie din banca numita VOLKSBANK, dar si spre angajatii aceia care, uitand de latura lor umana, s-au contopit cu patronul si au ras cu ranjet amar de clientii aflati in dificultate!

Emanuel a murit nu pentru ca a facut un imprumut prea mare fata de posibilitatile lui (rata acoperind sub 25% din venituri la momentul contractarii creditului), ci pentru ca atunci cand, cinstit, a ramas fara job si a cerut bancii ajutorul a fost aruncat pe scari… metaforic vorbind, fireste… si pentru ca desi i-a spus Bancii ca a fost furat de catre aceasta, BANCA nu a asteptat ca justitia sa isi spuna punctul de vedere (punct de vedere care deja a fost prezentat in sute de procese in tara pe spete identice si care i-ar fi fost favorabile), ci a preferat sa ii inghete toate conturile, toate solutiile de supravietuire. Si nu numai ale lui, dar si ale celor 3 copii (unul sub 2 ani) si ale sotiei fara pic de mila….

CATI EMANUELi mai sunt necesari pentru ca VOLKSBANK sa isi revina din starea de talhar la drumul mare? De cati EMANUELi este vorba sa mai moara pentru ca sistemul JURIDIC din Romania si sistemul de REGLEMENTARE BANCARA sa isi revina si sa isi aduca aminte ca un om mort de fapt nu mai plateste datoria, dar moral cu totii vor plati datoria de criminali la Finala Judecata?

EMANUEL a fost un tip vertical, o persoana care a dat forta altora sa traiasca mai departe! EMANUEL ne-a dat o noua scanteie in gasirea dreptatii… SUNTEM DATORI SA MERGEM MAI DEPARTE si SA TRANSFORMAM DUREREA SI LACRIMILE IN ARME LETALE FATA DE INCOMPETENTA, INJUSTITIE, CRIMINALITATEA GULERELOR ALBE!

FAC UN APEL CATRE GUVERNANTII CARE ACUM 1 AN JUMATE SE BATEAU CU PUMNUL IN PROBLEMA OUG50/2010 SA REZOLVE SITUATIA ORDONANTEI OMORATA IN FASA DE CATRE BANCHERI prin influenta nefasta si personala a dlui GHETEA si nu numai. NUMAI ASA VETI PUTEA CAPATA CREDIBILITATEA DE CARE AVETI NEVOIE IN SEPTEMBRIE!

Acuz oficialii si angajatii din sistemul bancar de GENOCID MORAL SI MATERIAL fata de poporul acesta si doresc INTERZICEREA ACTIVITATII DE CREDITARE a institutiei amintite mai sus!

Acuz si oficialii ANPC care nu rezolva problemele spinoase dintre clienti si banci datorita intereselor personale… ApLAUD oficialii locali ANPC din judetele unde OJPC au facut datoria fata de clienti si i-au aparat cu succes!

EMANUEL ne cheama la lupta din nou. SA APRINDEM O LUMANARE PENTRU EL si sa cerem IERTARE DIVINITATII PENTRU GESTUL SAU!

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Media. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s