BNR – declaratii contradictorii

Ne intrebam si noi, in calitate de parte in acest „razboi”, daca BNR nu se amesteca in raporturile dintre clienti si banci de ce a cerut schimbarea a 3 conducatori de banci pe motiv de practica inadecvata in relatia cu clientii?

„…Nicolae Cinteză este de acord cu necesitatea eliminării practicilor abuzive şi netransparente ale bancherilor din România. „În ultimul an şi jumătate, am cerut să fie schimbaţi patru conducători de bănci din România. La trei dintre ei, motivele erau clar de practică inadecvată în domeniul comisioanelor şi în relaţia cu clienţii“, spune şeful supravegherii bancare. Nu mai este un secret că în vremurile de boom economic, adică până în 2008, băncile introduceau în contractele de credit tot felul de comisioane care nu‑şi aveau rostul iar dobânzile erau calculate potrivit unor formule obscure. Nu întâmplător în 2008 sistemul bancar a avut cea mai ridicată rată de rentabilitate a capitalului din Europa.”

„Pe de altă parte, nu mai este un secret că în vremurile de criză clienţii bun platnici au trebuit să plătească parţial pentru creditele neperformate ale băncilor. Ei fie s‑au trezit cu dobânzile majorate, fie cu dobânzile menţinute la nivelul de dinainte de criză, în condiţiile în care dobânzile erau la niveluri minime peste tot în lume. „Băncile nu au fost fete mari“, spune acum Cinteză.”

Sursa: money.ro 13.10.2010

Consilierul guvernatorului BNR spune că în UE băncile naţionale nu se amestecă în raporturile dintre clienţi şi bănci, nu au prerogative privind protecţia consumatorilor.

BNR nu s-a implicat şi nici nu se va implica. În UE, băncile naţionale, băncile centrale nu se amestecă în raporturile dintre clienţi şi bănci şi nu au prerogative privind protecţia consumatorilor”, a declarat Adrian Vasilescu la Realitatea TV

Sursa: realitatea.net 20.09.2010

Reclame
Acest articol a fost publicat în Media. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s